REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bílá jarní polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z mrkve, petržele, kapusty a dalších ingrediencí, zjemněná smetanou.


Ingredience:
70 gmásla
60 gmrkve
60 gceleru s natí
60 gmladých cibulek
60 gkapusty
60 gpetržele s natí
1 lmasového vývaru
50 mlsmetany (mléka)
2 lžícehladké mouky
strouhaný muškátový oříšek
polévkové koření
pažitka na ozdobení
sůl

Postup:

1. Z másla a hladké mouky umícháme světlou jíšku
2. Zeleninu pečlivě očistíme (nať si schováme na závěrečné ozdobení), nakrájíme na nudličky, zalijeme masovým vývarem a vaříme téměř doměkka
3. Pak zašleháme připravenou jíšku, dobře provaříme a nakonec zjemníme smetanou nebo mlékem, podle chuti osolíme a okořeníme
4. Před podáváním bohatě ozdobíme na drobno nakrájenými zelenými natěmi a pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy