REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Biftek Chalisko (BISTEC DE JALISCO)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velký plátek hovězího vrchního roštěnce v celku silného asi 5-6 cm, ugrilovaného na venkovním roštu na dřevěném uhlí, servírovaného pokapaného pomerančovou šťávou.


Ingredience:
1-1,3 kgvysokého hovězího roštěnce v celku (kus asi 5-6 cm silný)
1 kspomeranče
sůl

Postup:

1. Maso očistíme a po povrchu nařízneme do mřížky řezy asi 1 cm hlubokými a asi 3 cm vzdálenými
2. Do masa vetřeme sůl
3. Biftek grilujeme v celku, na dřevěném uhlí asi 10 minut po každé straně, chceme-li ho mít uvnitř krvavý, nebo podle libosti dobu grilování prodloužíme
4. Hotové maso dáme na prkénko, vymačkáme na něj šťávu z pomeranče a nakrájíme na plátky.

Doporučení:

Takto připravený biftek podáváme s tortilami, fazolemi, rýží nebo chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy