REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezlepkový limetkový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept vhodný pro bezlepkáře. Korpus připravený ze směsi Mix per Dolci (Nutrifree), másla, třtinového cukru a citronů, potřený krémem z mascarpone, tvarohu a dalších surovin.


Ingredience:
Těsto:
225 gsměsi na koláč Mix per Dolci (Nutrifree)
110 gmásla
100 gtřtinového cukru
1 ksvejce
kůra z 1/2 ks citrónu
Krém:
250 gmascarpone
150 gplnotučného tvarohu
100 gtřtinového cukru
100 mlsmetany ke šlehání
šťáva z 1 limetky
kůra z 1 limetky

Postup:
  1. Máslo si rozpusťte, smíchejte s třtinovým cukrem a přidejte do bezlepkové směsi na koláč, vše důkladně promíchejte a přidejte vejce a citrónovou kůru
  2. Vzniklé těsto dejte do fólie a minimálně na půl hodiny do lednice vychladit
  3. Mezitím si připravte náplň tak, že všechny suroviny na krém ušleháte v robotu, dejte si pozor, šlehejte jen krátce, aby mascarpone nezačalo řídnout
  4. Po uplynutí doby na vychlazení si mezi pečícím papírem nebo potravinovou fólii rozválejte těsto
  5. Formu na koláč si vymažte máslem a vysypte trochou bezlepkové směsi
  6. Těsto dejte do formy a pečte bez náplně na 180 stupňů 6 minut
  7. Poté vyndejte z trouby a naplňte krémem
  8. Koláč pečte na 170 stupňů 15-20 minut
  9. Posledních 5 minut koláč sledujte, aby vám krém nevytekl z formy.
Doporučení:

Koláč nechte úplně vychladnout a podávejte s plátky kokosu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy