REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezé rohlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rohlíčky z bílků, cukru, ořechů a strouhanky, potřené krémem, polité čokoládovou polevou.


Ingredience:
380 gmoučkového cukru
20 gmletých vlašských ořechů
4 gstrouhanky
5 ksbílků
Na krém:
2 lžícerumu
2 lžícekakaa
250 mlmléka
250 gmásla
130 gmoučkového cukru
1 ksvanilkového pudinkového prášku
Na dohotovení:
150 g100 % tuku
čokoláda na vaření

Postup:

1. Bílky s moučkovým cukrem ušleháme ve vodní lázni do husté pěny, až je teplá, potom odstavíme z tepla, vmícháme na jemno mleté vlašské ořechy, strouhanku a necháme vychladnout
2. Pak hmotou naplníme cukrářský sáček se širší kulatou špičkou, na plech vyložený pečicím papírem vytvarujeme rohlíčky, které v troubě vyhřáté na 130 °C sušíme, až se zpevní a potom je necháme vychladnout
3. V troše mléka rozmícháme vanilkový pudink, zbylé mléko přivedeme k varu, vlijeme rozmíchaný pudink a uvaříme hustou směs, kterou necháme vychladnout
4. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem, rumem a kakaem, přidáme pudink a vše vyšleháme na hladký krém
5. Na vychladlé rohlíčky nastříkáme připravený krém pomocí cukrářského sáčku, polejeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy