REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bešamelová pěna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hotovou pěnou přeléváme zapékanou zeleninu nebo maso, např. musaku a upečeme dozlatova.


Ingredience:
6 dlmléka
60 ghladké mouky
60 gmásla
30 gstrouhaného parmazánu
1 ksbobkového listu
6 kskuliček černého pepře
1 kssnítkypetržele
1 ksmalé oloupané cibule
2 kshřebíčku
2 ksžloutků
2 ksbílků
snítka kadeřavé petrželky na ozdobení

Postup:

1. Na bešamelovou pěnu smícháme v kastrolu mléko, bobkový list, kuličky pepře, petrželku, cibuli na čtvrtky, hřebíčky a uvedeme do varu
2. Necháme chvíli odstát
3. Procedíme, rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a na mírném ohni osmahneme
4. Postupně přiléváme mléko a vaříme, až omáčka zhoustne
5. Potom stáhneme z ohně a do omáčky postupně vmícháme žloutky
6. V míse ušleháme tuhý sníh, který pak zašleháme do pěny
7. Hotovou pěnou přeléváme zapékanou zeleninu nebo maso, např. musaku a upečeme dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy