REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Benešovské dortíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pomocí zdobičky na cukroví na plechu vyloženém papírem na pečení vytvořená malá kolečka, upečená v troubě, polovina ozdobená lískovým oříškem, po vychladnutí slepená čokoládovým krémem.


Ingredience:
190 gmletých lískových oříšků + celé půlky na ozdobu
190 gmoučkového cukru
1 kstlučený hřebíček
sníh ze 3 ks bílků
moučkový a vanilkový cukr na obalení
Na čokoládový krém:
200 gčokolády na vaření
150 gmoučkového cukru
150 gzměklého másla
Ostatní:
papír na pečení, zdobička na cukroví

Postup:

1. Ořechy smícháme s moučkovým cukrem a hřebíčkem
2. Opatrně vmícháme sníh z bílků
3. Zdobičkou na cukroví vytlačíme na plech vyložený pečícím papírem malá kolečka, polovinu ozdobíme lískovým oříškem
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 12-15 minut, až cukroví zrůžoví
5. Ještě teplé obalíme v moučkovým cukru smíchaným s cukrem vanilkovým
6. Čokoládu rozlámanou na menší kousky rozpustíme ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě, všechny přísady na krém pak vymícháme do pěny a spojíme jím vždy dvě kolečka (jedno s oříškem a jedno bez).

Poznámka:

Zdroj: Billa.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy