REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Beleše s tvarohem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z receptů našich babiček, chutná sladká obdoba bavorských vdolečků.


Ingredience:
500 ghladké mouky
250 gtvarohu
200 gzakysané smetany
30 gdroždí
300 mlmléka
1 lžícepískového cukru
marmeláda
moučkový cukr
olej na smažení
sůl

Postup:

1. Smícháme spolu droždí, mouku, cukr a 100 ml mléka, vytvoříme tak kvásek, necháme ho vzejít
2. Ke kvásku přidáme zbylé mléko a mouku, mírně osolíme a pak vypracujeme hladké těsto
3. Z těsta vytvarujeme jednotlivé bochánky, které necháme, na pomoučeném vále 15-20 minut, kynout
4. Rozpálíme olej a vytahané bochánky postupně osmažíme, po obou stranách, dozlatova
5. Ovocnou zavařeninu smícháme 1:
1 s tvarohem a touto směsí potřeme jednotlivé beleše
6. Nakonec přidáme lžíci marmelády a lžíci zakysané smetany, beleše posypeme moučkovým cukrem a můžeme servírovat.

Doporučení:

Beleše můžeme podávat i na slano s rozdrceným česnekem a kapkou másla, nebo se zelím, orestovanou anglickou slaninou a cibulí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy