REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Beignet

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smažené francouzské pečivo.


Ingredience:
150 ghladké mouky
150 gmarcipánu
4 ksvajec
30 kssušených švestek
30 kssušených meruněk
30 ksmandlí
2 lžícemoučkového cukru
4 lžícemléka
2 lžičkyrumu
2 lžičkyprášku do pečiva
1 lžičkasoli
tuk na smažení
Na zdobení:
150gcukru
2lžičkyskořice

Postup:

1. Marcipán prohněteme s moučkovým cukrem, pak vmícháme rum
2. Švestky a meruňky po straně nařízneme
3. Meruňky naplníme marcipánem a švestky oloupanými mandlemi
4. Na naříznuté straně ovoce jemně přitlačíme
5. Mouku prosejeme, přidáme prášek do pečiva, vejce, mléko, sůl a vypracujeme hladké těsto
6. Ve fritovacím hrnci nebo v hluboké pánvi nahřejeme tuk na smažení na cca 180°C
7. Plněné meruňky a švestky obalíme těstem a postupně smažíme v nahřátém tuku dozlatova
8. Hotové pečivo po vytažení z oleje necháme okapat nejlépe na papírovém ubrousku
9. Nakonec v hlubokém talíři smícháme cukr se skořicí a ještě teplé kobližky v této směsi obalujeme.

Poznámka:

Výroba marcipánu viz.: Příprava marcipánové hmoty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy