REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bavorský závitek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené hovězí zadní zarolované do tvaru závitků, naplněné nudličkami brambor, kostičkami šunky, okurkami a vajíčky. Dvě porce mají hodnotu cca 2319 kJ.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
200 ghovězího zadního
40 glibové šunky
40 gcibule
20 gsladkokyselé okurky
20 gsyrových brambor
10 gtuku
1/2 ksvejce na tvrdo
trochu hladké mouky
mletý černý pepř
sůl
horká voda

Postup:

1. Očištěné plátky masa naklepeme, osolíme, dochutíme pepřem
2. Plátky poklademe osolenou směsí z kostiček šunky, okurky, vejce a nudliček brambor
3. Maso srolujeme do tvaru závitků, ovážeme nití a zaprášíme hladkou moukou
4. Na tuku zpěníme cibuli, opečeme na ni závitky, pak je podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka
5. Nakonec šťávu vysmahneme, znovu podlijeme horkou vodou a povaříme
6. Hotovou omáčku přeléváme přes porce masa na talíři.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy