REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Barevná nádivka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nádivka s paprikou, pórkem a jarní cibulkou, šunkou i anglickou slaninou. Pečená v troubě, podávaná teplá i za studena.


Ingredience:
3 ksstarších rohlíků
2 ksvejce
1 ksvětší naťové cibulky
1/2 ksčervené papriky
200 gzakysané smetany
100 ganglické slaniny
100 gpórku
60 gstrouhanky
200 mlmléka
pepř
sůl

Postup:

1. Rohlíky nakrájené na kostičky namočíme do mléka, zeleninu i uzeniny nakrájíme na jemno
2. Když rohlíky nasáknou, přidáme celá vejce, sůl a pepř
3. Vmícháme cibulku, papriku, pórek, šunku, slaninu, vejce, smetanu, strouhanku
4. Osolíme a opepříme a necháme deset minut odpočinout
5. Nalijeme do vymazané formy a pečeme cca 50 minut při 180 °C.

Doporučení:

Můžeme přidat i česnek a petrželku. V případě potřeby dohusíme další strouhankou. Podáváme s bramborovou kaší, bramborem, pečivem, ale i studené – třeba jako součást občerstvení s přáteli.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy