REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Barches

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V židovské kuchyni sváteční chléb z pšeničné mouky o šábesu (pátek).


Ingredience:
6 ksvětších brambor
2 ksvajec
1/2 kskostky kvasnic
500 ghrubé mouky
sádlo na vymazání plechu
mléko
kmín
sůl

Postup:

1. Hrubou mouku osolíme vmícháme do ní kvásek, který si připravíme z kvasnic, trošky vlahého mléka a špetky cukru
2. Přidáme nastrouhané brambory (jako na bramborák), vejce, kmín a mléka tolik abychom mohli vypracovat těsto – jako na buchty
3. Klasický pekáč do elektrické trouby hodně vymažeme sádlem, vlijeme těsto a pečeme asi 1/
2 hodiny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy