REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Balsamikový kaviár

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Molekulární kaviár vyrobený z balsamikového octa promíchaného s cala-base (kalciem), které se po kapkách pouští do vody smíchané s rozpuštěným algi-base (alginátem).


Ingredience:
500 mlvody
200 mlbalsamikového octa
6 gcala-base (kalcium)
2 galgi-base (alginát)
Ostatní:
vhodná miska, cedník a umělohmotní injekční stříkačka

Postup:

1. Kalcium smícháme s vodou a alginát s balsamikovým octem, ten mírně zahřejeme
2. Pomocí injekční stříkačky, do které nasajeme balsamikový ocet s rozpuštěným alginátem, tvoříme kuličky podobné kaviáru, tak, že puštíme kapky do vody s rozpuštěným kalciem, vytvoří se kuličky, které po 3 až 5 minutách slijeme přes sítko a necháme v lednici vychladit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy