REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bačovské taštičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z uvařených brambor a dalších ingrediencí vypracované těsto, plněné brynzovou směsí, vytvarované do taštiček, uvařené ve vodě, servírované posypané na kostičky nakrájenou vyškvařenou slaninou a brynzou.


Ingredience:
700 gbrambor
250 gbrynzy
220 gpolohrubé mouky
60 gkrupice
50 ganglické slaniny
2 lžícenasekané pažitky
2 ksvajec
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nahrubo nastrouháme
2. Přidáme polohrubou moukou, krupici, 50 g brynzy, rozklepnutá vejce, špetku soli, důkladně vše promícháme, vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na plát a z těsta vykrajujeme stejně velká kolečka o průměru 5 cm 3. S nasekanou pažitkou a špetkou mletého pepře promícháme 150 g brynzy, na každé kolečko dáme trochu brynzové směsi, přehneme je, dobře uzavřeme, aby brynzová náplň během vaření nevytekla, uvaříme ve vroucí osolené vodě, pak je vyndáme a necháme okapat
4. Taštičky rozdělíme na talíře, posypeme na kostičky nakrájenou slaninou vyšvařenou na pánvi bez tuku a zbylou brynzou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy