REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bábovka z cukety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bábovka upečená z těsta připraveného z nastrouhané cukety, polohrubé mouky, cukru krupice, vajec …


Ingredience:
500 gnahrubo nastrouhané cukety
400 gpolohrubé mouky
250 gcukru krupice
1 hrstrozinek
200 mloleje
1 sáčekprášek do pečiva
2 lžičkyskořice
2 ksvejce
mléko
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
moučkový cukr na posypání hotové bábovky

Postup:

1. Cuketu nastrouháme nahrubo, necháme 30 minut stát, pak z ní vymačkáme přebytečnou vodu
2. K připravené cuketě v misce přidáme cukr, mouku, vejce, olej, skořici, prášek do pečiva, omyté a osušené rozinky, vše důkladně propracujeme, pokud bude těsto moc tuhé, přilijeme podle potřeby mléko
3. těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut
4. Upečenou bábovku necháme chvíli vychladnout, teprve potom ji opatrně vyklopíme z formy a servírujeme nakrájenou na plátky a pocukrovanou moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy