Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Babiččina štědrovečerní polévka

Vánoční polévka z receptáře našich babiček.

Ingredience:
2 kskapřích hlav
500 glínků
200 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
200 gkapřích vnitřností
50 ghladké mouky
2 lvody
mletý zázvor
mletý pepř
mrkev
zelená petrželka
sůl

Postup:

1. Kapří hlavy a línky očistíme a vaříme v osolené vodě 20 minut
2. Přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu osmahnutou na polovině másla a vaříme dalších 20 minut
3. Procedíme, prolisujeme, zamícháme nakrájené vnitřnosti a zahustíme světlou jíškou
4. Po 10 minutách okořeníme, osolíme a zpestříme nadrobno nakrájenou vařenou mrkví a rozsekanou petrželovou natí.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Fotogalerie:


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Pokud jste nenašli tu správnou odpověď, napiště nám na Facebook, nebo e-mail!

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy