REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Babiččin jablečný kompot se skořicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Doma vyrobený kompot z oloupaných rozčtvrcených jablek, cukru, vody a citronové kůry, který voní po skořici a hřebíčku.


Ingredience:
1,5-2 kgjablek
Na 1 litr vody:
250-300 gcukru (dle kyselosti jablek)
citrónová kůra bio
mletá skořice
celá skořice
hřebíček

Postup:

1. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na čtvrtky
2. Poskládáme do sklenic
3. Ovoce zalijeme vlažným cukerným roztokem
4. Přidáme přidáme hřebíček, kousek skořic, trochu mleté skořice a malý kousek citrónové kůry
5. Zavíčkujeme a sterilujeme 15 až 20 minut při 85 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy