Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Australský burger

Tento burger děláme doma nejraději. Připravujeme ho z hovězího předního, které umeleme a pak smícháme s dalšími surovinami. Burgery opékáme na domácím grilu. V opečené bulce spolu se zeleninou, ochucený majonézou, kečupem a hořčicí je prostě skvělý!

Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500-600 ghovězího předního
1 šálekstrouhanky
1 lžíceprolisovaného česneku
1 lžícenadrobno nasekané petrželové natě
1 ksstředně velká cibule nakrájená na jemno
1 ksvětší vejce
mletý černý pepř
sůl
Ostatní:
4 kshamburgerové žemle
8 ksplátků slaniny
4 ksplátky čedaru
2 kszralá rajčata
1 ksledového salátu
majonéza
hořčice
okurek
cibule
máslo
kečup

Postup:
  1. Maso umeleme, dáme do mísy, přidáme ostatní suroviny na burgery, osolíme, okořeníme pepřem, důkledně vše promícháme
  2. Směs rozdělíme na čtyři stejné díly, vytvarujeme placky
  3. Grilujeme na rozehřátém kontaktním grilu 4 až 5 minut, nezapomenem nastavit výšku horní desky na sílu burgerů
  4. Burgery sumdáme u grilu a necháme chvíli odpočinout, na gril položíme slaninu a máslem potřené bulky nařezanou stranou dolů, gril necháme otevřený, slaninu časem obrátíme, grilujeme ji do křupava
  5. Na spodní část opečené žemle položíme list salátu, burger, na něj plátek sýru a dva kousky křupavé slaniny, pak kolečko rajčete, okurky a cibule, ochutíme majonézou, kečupem a hořčicí
  6. Přiklopíme vrchní částí opečené žemle, stejně uděláme i další tři burgery.

Fotogalerie:


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Pokud jste nenašli tu správnou odpověď, napiště nám na Facebook, nebo e-mail!

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy