REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Asijská směs s jidášovým uchem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pikantní směs z kuřecích prsou, jidášova ucha, fazolových lusků a koření. Restovaná a pak krátce podušená na pánvi.


Ingredience:
300 gkuřecích řízků
100 gfazolových lusků
100gceleru
50 gčerstvého jidášova ucha (nebo 5g sušeného jidášova ucha)
4 lžícerýžového vína
1 lžíceškrobové moučky (Solamyl)
1 lžičkanastrouhaného zázvoru
2 ksstroužku česneku
1 ksčervené papriky
1 ksvejce
sojová omáčka
chilli
olej
sůl

Postup:

1. Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky a naložíme do marinády z rozšlehaného vejce, rýžového vína, zázvoru a česneku a necháme nejlépe přes noc marinovat
2. Druhý den nudličky opečeme zprudka na oleji
3. Oheň ztlumíme a přidáme nakrájenou zeleninu a proužky jidášového ucha
4. Přiklopíme pokličkou, dusíme, až zelenina změkne
5. Směs na závěr ochutíme sojovou omáčkou a chilli, případně přisolíme.

Doporučení:

Podáváme s rýží nebo směs navršíme na čínské nudle. Jidášovo ucho je pro svoji chrupavčitou konzistenci oblíbené v asijských pokrmech a roste celoročně na bezu černém. Lze je koupit sušené v řetězcích nebo u vietnamských obchodníků.

Poznámka:

Text foto D. Marounek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy