REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Americké dýňové lívance

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dýně patří k podzimu, také k Halloweenu. Díky dýním si můžeme pochutnat na spoustě dobrot. Asi k jednomu z nejoblíbenějších receptů v USA pak patří nadýchané dýňové lívance servírované přelité javorovým, medovým nebo i jiným ovocným sirup.


Ingredience:
4 ksvejce
150 ghladké mouky
180 mlmléka
3 lžícedýňového pyré
2 lžičkyskořice
1 lžičkaprášku do pečiva
špetka soli
olej na usmažení lívanců
máslo k lívancům, ovocný sirup

Postup:

1. Oddělíme žloutky od bílků, ke žloutkům do mísy pak přidáme všechny ingredience kromě soli, metlou prošleháme dohladka
2. Bílky vyšleháme se špetkou soli, polotuhý sníh vmícháme postupně do těstíčka
3. Na hodně rozehřáté pánvi rozpustíme tak lžíci másla, naběračkou vlijeme tolik těsta, aby vznikla placka o průměru asi patnáct centimetrů
4. Lívance smažíme, dokud nezačnou vyskakovat hnědé puchýřky, což trvá tak 1 minutu, pak těsto obrátíme a opékáme další minutu
5. Hotové lívance uchováme v teple, podáváme na sobě navrstvené, obložené kostičkami másla a hojně polité sirupem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy