Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zimní brokolicová polévka

45 minut(y)
Náročnost 2

Recept z Dánska na chutnou zeleninovou polévku připravenou z brokolice, brambor, jogurtu a dalších ingrediencí.
1250 mlzeleninového vývaru
900 gbrokolice
2 ksvětší brambory
2 kscibule
5 dljogurtu
2 lžíceolivového oleje
mletý černý pepř
sůl

1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na dobře rozpáleném oleji v hrnci ji orestujeme
2. Oškrábané brambory nakrájejte na kostičky a přidáme je k cibuli, zalijeme vývarem a necháme zvolna vařit
3. Brokolici rozebereme na růžičky a stonky, všechny stonky a polovinu růžiček dáme do vařící polévky a dusíme cca 20 minut
4. Polévku rozmixujte spolu s jogurtem až zpění
5. Zbytek brokolice povaříme v lehce osolené vodě, vaříme asi 2 až 3 minuty, před podáváním ji dáme do polévky, ochutíme solí a pepřem.

Doporučení:
Brokolicovou polévku podáváme s plátky opečené bagety nebo na sucho opečenými krutony z bílé veky.


Fotogalerie

Podívejte se také na

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy