Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninové tyčinky se sýrovým dipem

15 minut(y)+ chlazení dipu
Náročnost 2

Proužky čerstvé zeleniny nebo salátových listů namáčené v čedarové omáčce. Lehká svačina, která se bude líbit i dětěm.
5 ksřapíků celeru
2 ksmrkve
1 kssalátové okurky
300 gkysané smetany
100 gmajonézy
100 gstrouhaného čedaru
Podle chuti:
limetková šťáva
dijonská hořčice
bílý pepř
sůl

1. Zeleninu nakrájíme na dlouhé tenké tyčinky, aby se dobře držely v ruce a mohli jsme je namáčet v tomto dipu:
2. V misce smícháme kysanou smetanu s majonézou a nastrouhaným čedarem
3. Okořeníme limetkovou šťávou, osolíme, přidáme bílý pepř a dijonskou hořčici
4. Promícháme a 10 minut vychladíme.


Doporučení:
Namáčet můžeme i salátové listy, proužky kedlubny, papriky apod.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy