Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zázvorové pivo

60 minut(y)+ 24 hodin příprava zákvasu, 7 dní kvašení
Náročnost 4

Doma vyrobený chutný pivní mok.
Na zákvas:
15 gkvasnic nebo 1,5 lžičky sušeného droždí
2 lžícecukru
360 mlteplé vody
Pro kvašení:
300 gcukru
8 lžicnastrouhaného zázvoru
8 lžiccukru
voda

1. Smícháme startovací suroviny (kvasnice nebo sušené droždí a cukr) s teplou vodu ve sklenici
2. Zakryjeme a necháme ve sklenici rozmnožit kvasinky a to na teplém místě po dobu nejméně 24 hodin (takto vyrobíme startovací zákvas)
3. Do zákvasu přidáváme každý den 1 lžičku nastrouhaného zázvoru a 1 lžičku cukru
4. Za sedm dní rozkvašenou kapalinu procedíme přes jemné sítko do tlakové kvasné lahve (nejlepší jsou PET láhve)
5. Pak rozpustíme 300 g cukru (množství cukru můžeme snížit a upravit podle chuti) ve 950 ml vody, a tento cukerný roztok přidáme k zákvasu v lahvi, dobře zamícháme
6. Pro tlakové kvašení se osvědčily PET lahve od limonád a minerálních vod, v těchto, dobře uzavřených lahvích ponecháme násadu po dobu 7 dní dokvasit
7. Pivo se nasytí kysličníkem uhličitým a hodně pění a nádoba se natlakuje (uvedené láhve tlak bez problémů vydrží, pro jistotu můžeme tlak občas, ale velmi pomalu, nepatrně sem tam upouštět)
8. Hotové pivo chladíme v lednici a podáváme studené!

Doporučení:
- K vyvážení sladké chuti můžeme přidat před stáčením do PET lahví citrónovou šťávu ze dvou středě velkých citrónů.


Podívejte se také na
Sladové pivo        Černé pivo ze sladové kávy        Světlé medové pivo        Vřesové pivo        Zázvorové pivo        Domácí pivo        Kopřivové pivo        

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Jak jste na tom se Zdeňkem Pohlreichem a jeho recepty?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.10. - Mezinárodní den vegetariánů

Den vegetariánství se ve světě slaví od roku 1977, kdy jej vyhlásila Severoamerická vegetariánská společnost. O rok později byl tento den podpořen Mezinárodní vegetariánskou unií. Vegetariánství vychází z etického přesvědčení, že člověk nemá právo zabíjet zvířata, ani je týrat drsnými podmínkami, jaké jsou například ve velkochovech. Řada vegetariánů odmítá spolu s masem také výrobky z kůže nebo i kosmetiku testovanou na zvířatech.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy