Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapékané vepřové plátky

65 minut(y)
Náročnost 3

Plátky vepřové kýty prokládané brambory, zalité smetanou a posypané sýrem.
600 gvepřové kýty
700 gbrambor
35 gstrouhaného Eidamu
25 gtuku
350 mlsladké smetany
2 ksvajec
mletý černý pepř
petrželka
sůl

1. Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky (asi 8 plátků), mírně osolíme a opepříme
2. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky
3. Na tukem pomaštěný pekáč naskládáme plátky brambor, mírně osolíme, opepříme, pak přidáme plátky masa (tak to prokládáme, až je pekáč plný)
4. Vejce rozklepeme a rozšleháme se sladkou smetanou
5. Touto směsí zalijeme maso s bramborami a v předehřáté troubě pečeme asi
45 minut
6. Ke konci pečení posypeme strouhaným sýrem.

Doporučení:
- Na talíři posypeme na drobno posekanou petrželkou
- Podáváme např. s kompotem.



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

31.1. - 5.3. Masopust

Slavil se ve dnech předcházejících Popeleční středě, kterou začíná 40 denní půst před Velikonocemi. Protože datum Velikonoc je pohyblivé, byl pohyblivým svátkem i masopust.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy