Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené kotlety

60 minut(y)
Náročnost 2

Vepřové kotlety zapečené s bramborami, sýrem a šlehačkou.
4 ksvepřové kotlety
4 ksvelké cibule
500gbrambor
300gsýru Eidam
25 gtuku
200 mlšlehačky
mletý černý pepř
sůl

1. Vepřové kotlety vykostíme, umyjeme, osušíme, naklepeme, mírně osolíme a opepříme
2. Dno pekáčku vymažeme tukem, naskládáme na kolečka nakrájenou cibuli, na ni položíme vepřové kotlety
3. Posypeme nastrouhaným eidamem a poklademe plátky nakrájených brambor
4. Vše zalijeme šlehačkou
5. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, dozlatova (asi 45 minut).

Doporučení:
- Podáváme například se zeleninovým salátem.



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy