Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečená plněná rajčata

40 minut(y)
Náročnost 2

Rozpůlená rajčata plněná směsí bazalkového pesta a nasekané šunky. Zasypaná strouhaným čedarem a zapečená.
Na 2 porce:
6 ksstředně velkých rajčat
4 lžícebazalkového pesta
200 gšunky
150 gčedaru

1. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a lžičkou vyjmeme dužinu
2. Pesto smícháme s nasekanou šunkou
3. Do každé půlky rajčete vložíme připravenou směs
4. Zasypeme nastrouhaným sýrem
5. Pečeme při 180 °C asi 30 minut
6. Na talíři můžeme sypat čerstvými bylinkami
7. Podáváme samotné, nebo s pečivem.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy