Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vývar z krůtích krků

300 minut(y)
Náročnost 2

Pomalu tažený vývar z masitých krůtích krků, kořenové zeleniny a koření. S vložkou z mrkve, osmahnutého celeru, hrášku a petržele.
Na vývar:
1 kgkrůtích chlazených krků
5 kskuliček nového koření
5 kskuliček celého pepře
1 kscelerové bulvy
1 kspetržel
1 ksmrkve
1 kscibule
1/2 kspórku
1 svazeklibečku
2 lžičkysoli
Zeleninová vložka:
1 hrnekmraženého hrášku
2 ksmrkve
1 kspetržele (menší)
1 ksceleru (menší)
1 lžíce másla

1. Kořenovou zeleninu oloupeme, nekrájíme
2. Vše dáme do hrnce, zalejeme vodou a na velmi mírném plameni táhneme 4 až 5 hodin
3. Pevné ingredince vyjmeme, zeleninu vyhodíme, zchládlé krky obereme, maso překrájíme
4. Do sítka dáme čisté plátýnko a vývar přecedíme
5. Přidáme pokrájené maso a podle chuti dosolíme
6. Zeleninová vložka: očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na másle
7. Dáme do vývaru a nakonec vhodíme hrášek
8. Kdo chce, přidá nudle nebo jinou zavářku.

Doporučení:
Krky si necháme si je rozseknout od řezníka, aby se nám vešly do hrnce.

Poznámka:
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

31.1. - 5.3. Masopust

Slavil se ve dnech předcházejících Popeleční středě, kterou začíná 40 denní půst před Velikonocemi. Protože datum Velikonoc je pohyblivé, byl pohyblivým svátkem i masopust.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy