Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vývar C (z drůbeže)

70 minut(y)
Náročnost 1

Čirý, světlý až mírně zakalený kuřecí vývar. Používá se k přípravě některých pokrmů.
Na 5 l vývaru:
1500 gdrůbeží suroviny zbylé při vykoštění kuřete
400 gkořenové zeleniny
75 gcibule
25 gsoli
6 lvody

1. Pečlivě očištěné a opláchnuté suroviny z kuřat zalijeme vodou a uvedeme do varu
2. Omezíme příkon tepla, mírně osolíme a zvolna vaříme 45-60 minut
3. V průběhu vaření přidáme očištěnou, opláchnutou, částečně rozkrájenou zeleninu a zvolna dovaříme
4. Hotový vývar procedíme přes hustý cedník a dále využíváme dle příslušných receptur.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy