Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové výpečky z bůčku

80 minut(y)
Náročnost 2

Na kostky nakrájený vepřový bůček, potřený česnekem a upečený spolu s cibulí dozlatova.
1 kgvepřového bůčku
4 ksstroužky česneku
2 kscibule
pepř
sůl
vlažná voda

1. Vepřový bůček opláchneme ve vlažné vodě, vykostíme a nakrájíme na menší kousky
2. Maso osolíme, opepříme, potřeme se solí utřeným česnekem a vložíme do pekáče spolu s nakrájenou cibulí
3. Mírně podlijeme vodou a pečeme při teplotě kolem 190 °C dozlatova, během pečení dle potřeby doléváme vlažnou vodu a dbáme na to, aby se cibule nepřipálila
4. Pečeme asi 1 hodinu.

Doporučení:
Vepřové výpečky můžeme podávat studené s chlebem nebo teplé s dušeným zelím a houskovým nebo bramborovým knedlíkem, také s kysaným zelím a vařeným bramborem.

Poznámka:
Foto: Naďa Indruchová


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy