Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová panenka Madagaskar

30 minut(y)
Náročnost 2

Chutná, rychlá a také poměrně pikantní úprava vepřové panenky, kterou si rozhodně zamilujete! Minutka z vepřové panenky.
Rozpis na 4 porce:
800 gvepřové panenky (200 g na porci)
1 ksvětší cibule
1 dlvývaru
5 clkoňaku
2 lžícesladké smetany
1 lžícehladké mouky
1 lžičkaworchestru
mletý černý pepř
zelený pepř
máslo
sůl

1. Vepřovou panenku očistíme, nakrájíme zhruba na 200 g porce, osolíme, opepříme
2. V pánvi na rozehřátém másle opečeme kusy panenky do zlatova ze všech stran, plamen ztlumíme, pečeme zvolna ještě 3 minuty, odložíme na teplé místo
3. Do šťávy po pečení nalijeme vývar, přidáme nastrouhanou cibuli, worchestr, celý zelený pepř, chvíli prohřejeme
4. Šťávu zaprášíme lehce hladkou moukou, přidáme sladkou smetanu, necháme provařit
5. Hotovou šťávu na závěr dochutíme solí a pepřem
6. Na talíře nalijeme šťávu, panenku nakrájíme na plátky, rozložíme na talíře a podáváme, třeba s gratinovanými brambory.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy