Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová kýta prokládaná zelím

85 minut(y)
Náročnost 3

Vepřové maso pečené s klobásou, slaninou, zelím a kysanou smetanou.
550 gvepřové kýty
250 ganglické slaniny
250 gpaprikové klobásy
150 gsádla
150 gcibule
1 ksstroužku česneku
1 1/4 kgkysaného zelí
0,5 lkysané smetany
mletou papriku
sůl

1. Kysané zelí uvaříme doměkka
2. Na polovině sádla zpěníme na drobně nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, přidáme na hrubo pomletou vepřovou kýtu a krátce podusíme
3. Zvlášť opečeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a na kolečka nakrájenou klobásu
4. Pekáč vymažeme zbylým sádlem, dáme vrstvu uvařeného zelí (musí mít jen málo šťávy), poklademe vrstvou slaniny s klobásou, pak zase vrstvu zelí, zalijeme trochou smetany, mírně osolíme a posypeme mletou paprikou
5. Pak dáme vrstvu dušeného masa, zase zelí, zalijeme smetanou, mírně osolíme a posypeme mletou paprikou
6. Tak prokládáme vrstvy, až je pekáč plný
7. Poslední vrstvou musí být zelí
8. Naplněný pekáč polijeme zbytkem kysané smetany, dáme do trouby a pečeme asi
45 minut.

Doporučení:
- Podáváme nejlépe s chlebem.



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy