Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová krkovička s kapustou na víně

120 minut(y)
Náročnost 3

Pečená krkovička s česnekem, kapustou a bílým vínem.
500 gkrkovičky
500 gkapusty
140 gbrambor
140 gcibule
80 gsádla (tuk, máslo)
25 gmásla
4 ksstroužků česneku
0,2 lbílého vína
drcený kmín
mletý pepř
voda na podlévání
sůl

1. Vepřovou krkovičku vykostíme, osolíme, potřeme drceným kmínem a rozetřeným česnekem
2. Maso položíme do sádlem vymaštěného pekáče, podlijeme vodou a pečeme v horké
troubě (180 °C)do měkka (asi 45 minut) za občasného přelévání a podlévání výpekem
3. Poté maso nakrájíme na plátky
4. Čerstvou kapustu si nakrájíme na nudličky, spaříme ji vařící vodou a zcedíme
5. Na másle osmahneme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme spařenou kapustu a podlijeme bílým vínem
6. Vše osolíme, opepříme a dusíme do poloměkka
7. Do kapusty dáme syrovou, na nastrouhanou bramboru a za stálého míchání kapustu dovaříme do měkka
8. Při podávání poléváme výpekem z masa.

Doporučení:
- Podáváme nejlépe s knedlíkem.



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy