Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová kapsa s hráškem

75 minut(y)
Náročnost 3

Vepřová kýta plněná anglickou slaninou, hráškem a mrkví .
600 gvepřové kýty
150 ganglické slaniny
100 gsterilovaného hrášku
100 gsterilované mrkve
40 gčervené papriky
4 lžíceoleje
3 ksvajec
200 mlmasového vývaru (masox)
mletý černý pepř
sůl

1. Vepřovou kýtu zbavíme tučné části, opereme, osušíme
2. Rozkrojíme na plát, mírně naklepeme, osolíme a opepříme
3. Do misky dáme sterilovaný hrášek, sterilovanou mrkev, na nudličky nakrájenou papriku, na menší kostičky libovou anglickou slaninu, rozklepeme vajíčka a vše dobře promícháme.
4. Směs rozetřeme na polovinu plátku a druhou polovinou ji překlopíme
5. Spojíme párátky nebo jehlou
6. Na rozpáleném oleji po obou stranách orestujeme asi 6 minut
7. Orestované maso dáme do pekáčku, podlijeme polovinou masového vývaru
8. Za občasného přelévání výpekem a podlévání zbytkem vývaru pečeme doměkka (asi 40 minut).

Doporučení:
- Podáváme např. s opékanými bramborami a zeleninovou přílohou.

Poznámka:
- Z hotové kapsy před podáváním odstraníme párátka.



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy