Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vařená kukuřice

30 minut(y)
Náročnost 1

Sladká konzumní kukuřice povařená v osolené vodě.
Rozpis na 4 porce:
4 kssladké konzumní mražené kukuřice
2 lžícesoli
3-4 lvody
kousek másla

1. Do hrnce dáme kukuřici, zalijeme ji vodou tak, aby byla úplně potopená
2. Vodu osolíme a dáme vařit nejlépe přiklopené pokličkou, jakmile přivedeme vodu k varu, poklici sundáme
3. Po dobu vaření hlídáme, aby byla kukuřice stále potopená, v případě potřeby do hrnce doléváme horkou vodu
4. Kukuřice změkne a bude uvařené zhruba za 20 minut
5. K měkké kukuřici přidáme ještě do vroucí vody kousek másla a počkáme, až se ve vodě rozpustí, pak zdroj tepla vypneme a kukuřice opatrně vytáhneme
6. Jednotlivé klasy ze všech stran mírně osolíme a ihned servírujeme.

Doporučení:
Pro lepší manipulaci při jídle můžete kukuřičné klasy napíchnout na špejle.

Poznámka:
Kukuřice jsou také skvělé grilované, v tom případě je necháme rozmrazit a grilujeme je posypané grilovacím kořením, potřené olejem.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Jak moc si hlídáte váhu?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

21.6. - Den otců (třetí neděle v červnu)

Ve světě se Den otců slaví už sto let! V Česku se zatím do kalendáře nedostal. My ho ovšem v redakci slavíme. Právě ke každému svátku patří dobré jídlo a pití, proto jsme i tento svátek zařadili do našeho gastronomického kalendáře.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy