Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vařená kukuřice

30 minut(y)
Náročnost 1

Sladká konzumní kukuřice povařená v osolené vodě.
Rozpis na 4 porce:
4 kssladké konzumní mražené kukuřice
2 lžícesoli
3-4 lvody
kousek másla

1. Do hrnce dáme kukuřici, zalijeme ji vodou tak, aby byla úplně potopená
2. Vodu osolíme a dáme vařit nejlépe přiklopené pokličkou, jakmile přivedeme vodu k varu, poklici sundáme
3. Po dobu vaření hlídáme, aby byla kukuřice stále potopená, v případě potřeby do hrnce doléváme horkou vodu
4. Kukuřice změkne a bude uvařené zhruba za 20 minut
5. K měkké kukuřici přidáme ještě do vroucí vody kousek másla a počkáme, až se ve vodě rozpustí, pak zdroj tepla vypneme a kukuřice opatrně vytáhneme
6. Jednotlivé klasy ze všech stran mírně osolíme a ihned servírujeme.

Doporučení:
Pro lepší manipulaci při jídle můžete kukuřičné klasy napíchnout na špejle.

Poznámka:
Kukuřice jsou také skvělé grilované, v tom případě je necháme rozmrazit a grilujeme je posypané grilovacím kořením, potřené olejem.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Co vy a detoxikace organismu?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

14.2. - Svatý Valentýn

Den svatého Valentýna je podle anglosaské tradice oslavou lásky a zamilovanosti. V tento den si všichni, kdo chtějí oslavit lásku, dávají malým dárkem nebo alespoň přáníčkem najevo svou náklonnost ...

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy