Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vařená kukuřice

30 minut(y)
Náročnost 1

Sladká konzumní kukuřice povařená v osolené vodě.
Rozpis na 4 porce:
4 kssladké konzumní mražené kukuřice
2 lžícesoli
3-4 lvody
kousek másla

1. Do hrnce dáme kukuřici, zalijeme ji vodou tak, aby byla úplně potopená
2. Vodu osolíme a dáme vařit nejlépe přiklopené pokličkou, jakmile přivedeme vodu k varu, poklici sundáme
3. Po dobu vaření hlídáme, aby byla kukuřice stále potopená, v případě potřeby do hrnce doléváme horkou vodu
4. Kukuřice změkne a bude uvařené zhruba za 20 minut
5. K měkké kukuřici přidáme ještě do vroucí vody kousek másla a počkáme, až se ve vodě rozpustí, pak zdroj tepla vypneme a kukuřice opatrně vytáhneme
6. Jednotlivé klasy ze všech stran mírně osolíme a ihned servírujeme.

Doporučení:
Pro lepší manipulaci při jídle můžete kukuřičné klasy napíchnout na špejle.

Poznámka:
Kukuřice jsou také skvělé grilované, v tom případě je necháme rozmrazit a grilujeme je posypané grilovacím kořením, potřené olejem.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Kde nejraději hledáte inspiraci na vaření?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

5.12. - Čert

V podvečer chodí průvod Mikuláše, anděla a čerta. S těmito pochůzkami je spjata nejenom řada písní a koled, ale i zvyků, tradic a také pověr a historek. Právě čert je postavička, které se děti bojí a slibují Mikuláši, že příští rok budou určitě hodnější.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy