Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uzená polévka s rýží a hráškem

30 minut(y)
Náročnost 2

Po uvaření uzeného masa, nebo kolen či žeber, můžeme z vývaru připravit chutnou polévku.
1 luzeného vývaru
100 gvařené rýže
50 gsterilovaného hrášku
2 ksstroužky česneku
1 ksmrkve
petrželka
pepř
sůl

1. Teplý vývar přecedíme přes jemné síto, vlijeme do hrnce a přidáme nakrájenou mrkev, povaříme
2. Až je mrkev měkká, přidáme uvařenou rýži, sterilovaný hrášek a utřený česnek
3. Podle potřeby přisolíme, ochutíme pepřem, (můžeme přidat i kostičky uzeného masa) prohřejeme a podáváme teplé.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

31.1. - 5.3. Masopust

Slavil se ve dnech předcházejících Popeleční středě, kterou začíná 40 denní půst před Velikonocemi. Protože datum Velikonoc je pohyblivé, byl pohyblivým svátkem i masopust.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy