Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Třeboňská rybí polévka s hrachem

80 minut(y)+ doba máčení hrachu
Náročnost 2

Starý recept třeboňských rybářů z počátku 20. století. Jedná se o polévku připravenou z odřezků z kapra, máčeného hrachu, zeleniny a koření, servírovanou s rohlíkovými krutonky opečenými na sucho na pánvi.
odřezky z kapra (hlava, ploutve, část ocasu)
250 gvařeného hrachu
2 ksstroužky česneku
2 kshousky
1 kskousek celeru
1 ksmrkve
1,5 lvody + voda na uvaření hrachu
nové koření
bobkový list
mletý pepř
petrželka
celý pepř
máslo
sůl

1. Den předem namočený hrách uvaříme do měkka
2. Hlavu, odřezky, ocas zalijeme 1,5 l vody, přidáme kořenovou zeleninu, nové koření, bobkový list, celý pepř, sůl, vaříme 45 minut
3. Vývar scedíme, maso zbavíme kostiček, vrátíme do vývaru, rovněž nakrájenou zeleninu
4. Hrách scedíme, propasírujeme pře síto, nebo rozemeleme v robotu, přidáme do rybího vývaru, který tak zahustíme
5. Polévku prohřejeme, ochutíme utřeným česnekem, přisolíme, opepříme.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

31.1. - 5.3. Masopust

Slavil se ve dnech předcházejících Popeleční středě, kterou začíná 40 denní půst před Velikonocemi. Protože datum Velikonoc je pohyblivé, byl pohyblivým svátkem i masopust.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy