Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těsto na tortilly


Tortilla (TORTILLAS), moučná placka z Mexika. Používá se jako příloha nebo součást mexických Tacos.
450 ghladké mouky
85 gsádla nebo rostlinného tuku
200 mlteplé vody
1 lžícesoli

1. Mouku promícháme se solí a přidáme změklé sádlo
2. Těsto zpracováváme opatrně, pomalu přiléváme teplou vodu
3. Jemné a pružné těsto necháme odležet zabalené v mokré utěrce
4. Z kousků těsta (3 lžíce) vyválíme kulatou placku, tu poprášíme hladkou moukou (aby se nám jednotlivé placky nepřilepily) a zakryjeme utěrkou, postup opakujeme, až zpracujeme všechno těsto
5. Na nepřilnavé pánvi jednotlivé placky upečeme z obou stran dozlatova (15 sekund z každé strany).


Fotogalerie

Podívejte se také na
Těsto na tortilly        Guacamole        Mexické guacamole        Salsa        Rajčatová salsa        Kukuřičné tortilly (TORTILLAS DE MAÍZ)        Mexické tortily po česku        Limetková salsa        Smažený chléb (Sopaipillas)        Salsa z manga a papáji        Okurková salsa        Taco omáčka        Salpikón (Salpicón)        Jidáš s citrónem        Kakahuetes (Cacahuetes)        Suchá rýžová polévka        Mrkev v mléce        Guacamole II.        Hash browns        Tostadas        

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Zavařujete rádi, nebo jen z nutnosti?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.9. - 30.10. Posvícení

Podle legendy slavil první posvícení Šalamoun, když světil svůj chrám v Jeruzalémě. Každý rok v ten stejný den pak pořádal hostinu pro své přátele na počest vysvěcení chrámu.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy