Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí polévka s vaječnou omeletou

140 minut(y)
Náročnost 4

Hnědá polévka z telecí plece se zeleninou.
Rozpis pro 4 osoby:
500 gtelecí plece (nebo krku s kostí)
100 goloupaného celeru
2,5 lvody
1 kscibule dobře umyté, neloupané
1 ksočistěné mrkve
1 ksmalého pórku
4 ksstroužků česneku oloupaného
3 kskuliček nového koření
1 lžičkanasekané petrželky
1 lžičkacelého pepře
sůl
Omeleta:
3ksvajec
1lžičkamléka
1lžičkanasekaných kopřiv
1lžičkanakrájené pažitky
olej
sůl

1. Do hrnce s vodou dáme maso, rozkrojenou cibuli, česnek, polovinu na plátky nakrájené mrkve a pórku, nakrájený celer, mletý pepř a nové koření
2. Vše přivedeme k varu, osolíme a vaříme zvolna asi 90 minut
3. Vejce rozšleháme s mlékem, kopřivami, pažitkou a solí
4. Směs nalijeme na pánev s rozpáleným olejem
5. Když je povrch ještě napůl tekutý, sundáme pánev z ohně, omeletu stočíme, ještě krátce opečeme, necháme vychladnout a potom nakrájíme na plátky
6. Zbytek mrkve a pórku nakrájíme na tenké nudličky a krátce orestujeme na rozpáleném oleji
7. Maso vyndáme, obereme z kosti, nakrájíme na menší kousky a dáme do polévkové mísy
8. Přidáme orestovanou zeleninu, zalijeme vývarem a posypeme nasekanou petrželkou
9. Nakonec vložíme plátky omelety.



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

31.1. - 5.3. Masopust

Slavil se ve dnech předcházejících Popeleční středě, kterou začíná 40 denní půst před Velikonocemi. Protože datum Velikonoc je pohyblivé, byl pohyblivým svátkem i masopust.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy