Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tatarská omáčka z cukety


Povařená zelenina, rozmixovaná, sterilovaná.
2 kgcuket
2 kgcibule
3 kszelené papriky
1 ksfeferonky
0,2 loleje
0,2 lplnotučné hořčice
0,1 locta
4 lžičkysoli
3 lžičkymletého pepře

1. Očištěnou zeleninu nakrájíme a uvaříme v menším množství vody doměkka
2. Vodu slijeme a do směsi zeleniny přidáme olej, cukr, ocet, hořčici, sůl a pepř
3. Promícháme a vše důkladně rozmixujeme
4. Plníme do skleniček a sterilujeme 20 minut při 85 °C.

Poznámka:
Více viz. škola vaření: Konzervace, zavařování, sterilace.



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Jak jste na tom s Láďou Hruškou a jeho recepty?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

2.8. - Porcinkule

Porcinkule (také porciunkule) je tradiční pouť konaná první srpnový víkend v některých českých městech, jejichž historie je spjatá s františkánským řádem.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy