Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tatarská omáčka z cukety


Povařená zelenina, rozmixovaná, sterilovaná.
2 kgcuket
2 kgcibule
3 kszelené papriky
1 ksfeferonky
0,2 loleje
0,2 lplnotučné hořčice
0,1 locta
4 lžičkysoli
3 lžičkymletého pepře

1. Očištěnou zeleninu nakrájíme a uvaříme v menším množství vody doměkka
2. Vodu slijeme a do směsi zeleniny přidáme olej, cukr, ocet, hořčici, sůl a pepř
3. Promícháme a vše důkladně rozmixujeme
4. Plníme do skleniček a sterilujeme 20 minut při 85 °C.

Poznámka:
Více viz. škola vaření: Konzervace, zavařování, sterilace.



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Zavařujete rádi, nebo jen z nutnosti?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

20.8. - 20.9. Dožínky

Dožínky byli vždy slavností na ukončení žní, tedy sklizně obilí na polích. V dávné minulosti měly velký náboženský charakter, v mnoha zemích a to jak v Evropě, tak i na jiných kontinentech, ovšem v Česku byly v minulém století komunisty využívány také k politickým účelům. Dožínky vznikly již dávno v pohanských dobách, kdy naši předkové darovaly první a poslední snop bohům úrody. Také se rituálně zabíjel beránek, ale později byl tento zvyk úřady zakázán.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy