Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Extra rychlá svíčková pro začátečníky od Ládi Hrušky


Další z rychlých a jednoduchých receptů podle reportéra TV Nova Ládi Hrušky.
100 gkuřecích prsou
1 sklenicesterilované zeleniny pro přípravu omáčky Halali
1 kelímeksmetany ke šlehání
1 lžícehladké mouky
1 lžícecukru
máslo nebo olej
sůl

1. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, osolíme a zprudka orestujeme na másle nebo oleji v menším hrnci
2. Přidáme sterilovanou zeleninovou směs Halali i s nálevem a případně i trochu vody, aby bylo maso potopené, vše dusíme, až je maso měkké, tedy zhruba 15 minut
3. Maso vyndáme z hrnce a omáčku rozmixujeme
4. Lžíci hladké mouky smícháme v kelímku se smetanou a za stálého míchání vlijeme do rozmixované omáčky, necháme zvolna povařit až omáčka zhoustne
5. Podle chuti přisladíme cukrem, případně osolíme, pak vložíme zpět maso, které necháme chvíli prohřát, pokud je omáčka příliš hustá, zředíme ji mírně vodou nebo smetanou.

Doporučení:
Jako přílohu můžeme podávat například hrníčkové knedlíky.

Poznámka:
Sterilovaná zelenina Halali je sladkokyselá sterilovaná zelenina, kterou lze nahradit i jiným druhem zavařené zeleniny.

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Jak jste na tom se Zdeňkem Pohlreichem a jeho recepty?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

31.10. - Halloween

Halloween je svátek, který se slaví 31. října a to většinou v anglicky mluvících zemích, převážně v USA, Kanadě, Velké Británii, Irsku, Austrálii, Novém Zélandu ... V Česku se Halloween moc neslaví, přesto vyřezávání dýní a halloweenská výzdoba se u nás poměrně ujala.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy