Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šunka s karí omáčkou

20 minut(y)
Náročnost 2

Plátky šunky ohřáté v páře, přelité karí omáčkou a pokladené vařenými jablky.
Rozpis na 4 porce:
4 kssilnější plátky šunky
250 gjablek
120 gmásla
60 ghusté smetany
40 ghladké mouky
1 lžičkakari koření
sůl

1. Plátky šunky ohřejeme v páře
2. Třetinu povoleného másla utřeme s práškovým kari kořením a přidáme oloupaná a na silnější plátky nakrájená jablka
3. Jablka podusíme doměkka
4. Z druhé třetiny másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou rozředíme smetanou, povaříme a nakonec ji prolisujeme přes plátno
5. Do omáčky přidáme šťávu s podušených jablek a poslední třetinu másla, dobře promícháme
6. Porce horké šunky poléváme omáčkou a zdobíme uvařenými jablky s karí.

Doporučení:
Jako přílohu servírujeme dušenou rýži.

Poznámka:
Příprava jíšky viz. recept: Jíška.


Podívejte se také na

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy