Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Španělský ptáček II.

90 minut(y)
Náročnost 3

Klasický recept našich babiček, hovězí zadní plněné párky, vejci, slaninou a okurkou.
600 ghovězího zadního masa
80 gslaniny
60 gtuku nebo másla
2 kspárků
2 kskyselé okurky
2 ksvajec
1 kscibule
3 lžícehladké mouky na omáčku
plnotučná hořčice
mletý pepř
sladká smetana
hladká mouka
sůl

1. Potřebujeme velký plátek krásného zadního hovězího masa, ten nakrájíme na plátky
2. Na pánvičce osmahneme párky, plátky slaniny
3. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na čtvrtky, cibuli na kolečka, okurky podélně rozkrojíme
4. Jednotlivé plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí a pak plníme, kouskem párku, slaniny, okurku, čtvrtkou vejce a kolečkem cibule
5. Zamotané plněné plátky masa sepneme párátkem nebo svážeme nití a lehce obalíme v hladké mouce
6. Závitky pak orestujeme na tuku nebo na másle, podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou
7. Když je maso měkké, ptáčky vyndáme a šťávu zahustíme smetanou, ve které jsme předem rozmíchali 3 lžíce hladké mouky.

Doporučení:
Podáváme s houskovým knedlíkem, s dušenou rýží nebo s vařenými těstovinami, případně i s vařenými brambory.

Poznámka:
Dušení ptáčků urychlíme, pokud je připravíme v tlakovém hrnci.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

23.3. - Svátek vody

Tradice oslav vody najdeme již hluboko v dobách minulých. Jsou součástí Svátků Velikonočních.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy