Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené bramborové lupínky


Slané brambůrky, které si vyrobíte sami doma.
1000 gbrambor (stejné velikosti)
500 goleje
mletý pepř
jemná sůl

1. Oloupané brambory opláchneme a nakrouháme na okurkovém kruhadle na stejnoměrně silné plátky – lupínky, o tloušťce asi 2 mm
2. Pak je 30 minut ve studené vodě vymáčíme a odkapané po částech v čisté utěrce důkladně osušíme
3. Suché lupínky v hodně rozpáleném oleji smažíme tak dlouho, až jsou růžové a křupou
4. Poté je vyndáme, vysypeme na sítko a necháme dobře odkapat
5. Takto připravené brambůrky osolíme, opepříme a podáváme k vínu, pivu či koktejlům.



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Jak jste na tom se Zdeňkem Pohlreichem a jeho recepty?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

20.10. - Mezinárodní den kuchařů

Mezinárodní den kuchařů nemá dlouhou historii; před dvěma lety dala k jeho vzniku podnět myšlenka pana Dr. Billa Gallaghera, Honourary Life Presidenta of WACS, celosvětové Asociace, která sdružuje 96 členských států, mimo jiné i Českou republiku. Nyní se slaví po celém světě ve většině členských států WACS.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy