Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené bramborové lupínky

60 minut(y)
Náročnost 2

Slané brambůrky, které si vyrobíte sami doma.
1000 gbrambor (stejné velikosti)
500 goleje
mletý pepř
jemná sůl

1. Oloupané brambory opláchneme a nakrouháme na okurkovém kruhadle na stejnoměrně silné plátky – lupínky, o tloušťce asi 2 mm
2. Pak je 30 minut ve studené vodě vymáčíme a odkapané po částech v čisté utěrce důkladně osušíme
3. Suché lupínky v hodně rozpáleném oleji smažíme tak dlouho, až jsou růžové a křupou
4. Poté je vyndáme, vysypeme na sítko a necháme dobře odkapat
5. Takto připravené brambůrky osolíme, opepříme a podáváme k vínu, pivu či koktejlům.



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Velikonoční vajíčka, malujete je nebo jinak zdobíte?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy