Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slepičí polévka

230 minut(y)
Náročnost 2

Slepičí polévka se zeleninou a nudlemi.
1 ksslepice
150 gkořenové zeleniny
4 hrstinudlí (4 lžíce rýže)
2-3 lvody
petrželku
sůl

1. Dobře očištěnou slepici i její vnitřnosti vložíme do studené osolené vody a vaříme mírným varem cca 2-3 hodiny podle stáří slepice
2. Když slepice změkne, přidáme kořenovou zeleninu
3. Zeleninu i uvařenou slepici vyjmeme
4. Maso ze slepice obereme a nakrájíme na nudličky, vnitřnosti i zeleninu také pokrájíme na malé kousky
5. Vše vložíme zpět do polévky a zavaříme s nudlemi.

Doporučení:
Do slepičí polévky se hodí i květák a houby.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy