Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slaninové brambory se špenátem a sýrem

50 minut(y)
Náročnost 2

Ve slupce vařené brambory plněné směsí čedaru a špenátových listů. Zabalené do anglické slaniny a zapečené v troubě.
Pro 2 osoby
6 ksve slupce vařených brambor
150-200 gdlouhých plátků slaniny
100 gčedaru
6 lžicšpenátových listů
pepř
sůl

1. Brambory rozpůlíme
2. Jejich vnitřek částečně vydlabeme, rozmačkáme, osolíme, přidáme nasekané lístky špenátu a lžičku strouhaného sýra
3. Směsí naplníme brambory, překryjeme druhou polovinou a přitiskneme k sobě
4. Obalíme plátky slaniny a na pečicím papíru zapékáme v troubě asi 30 minut při 180 °C, dokud slanina nezezlátne
5. Můžeme podávat jen tak, nebo se saláty.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy