Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Škvařené sádlo

20 minut(y)
Náročnost 1

Postup při škvaření sádla.
200 g a vícesádla
smaltová nádoba

1. Sádlo nakrájíme na drobné kostičky a škvaříme (na mírném ohni restujeme) ve smaltové nádobě
2. Přestane-li pěnit, je dostatečně vyškvařené
3. Ještě teplé je přecedíme přes síto a oddělíme škvarky.

Doporučení:
Umleté sádlo se vyškvaří rychleji, ale nejsou z něj škvarky.

Poznámka:
Více o vyškvaření sádla najdete v naší škole vaření: Sádlo.


Fotogalerie

Podívejte se také na

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Velikonoční vajíčka, malujete je nebo jinak zdobíte?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy