Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Škvařené sádlo

20 minut(y)
Náročnost 1

Postup při škvaření sádla.
200 g a vícesádla
smaltová nádoba

1. Sádlo nakrájíme na drobné kostičky a škvaříme (na mírném ohni restujeme) ve smaltové nádobě
2. Přestane-li pěnit, je dostatečně vyškvařené
3. Ještě teplé je přecedíme přes síto a oddělíme škvarky.

Doporučení:
Umleté sádlo se vyškvaří rychleji, ale nejsou z něj škvarky.

Poznámka:
Více o vyškvaření sádla najdete v naší škole vaření: Sádlo.


Fotogalerie

Podívejte se také na

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Karolína versus Halina

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

8.3. - Mezinárodní den žen - MDŽ

Právě 8. březen je dnem, kdy se v mnoha zemích světa slaví Mezinárodní den žen. Tento svátek vznikl již na konci 19. století. Je pravdou, že svátek žen byl komunistickým režimem silně zneužit, avšak například Den matek byl zase propagován fašisty a také se nad tím dnes nikdo příliš nepozastavuje. V období těsně po revoluci v roce 1989, byl Mezinárodní den žen jako nepatřičný z kalendáře vyškrtnut, později se do kalendáře mezi významné dny ČR zase dostal. Právě na den žen mizí po stovkách květiny z pultů nejen českých květinářství, ale například v Itálii jsou všechny restaurace na MDŽ beznadějně obsazené. Že by i tam platilo naše známé heslo, že láska prochází žaludkem?

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy