Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Selská polévka

180 minut(y)
Náročnost 3

Čirá, mírně nažloutlá polévka vůně a chuti po hovězím mase, zelenině a koření.
1,5 lvody
250 gpředního hovězího masa s kostí
140 gkořenové zeleniny
40 gtěstovin (tenké nudle)
10 gsterilovaného hrášku
1 kscibule
3 ksmenších brambor
polévkové koření
petržel
sůl

1. Hovězí maso s kostí dáme vařit i s cibulí do osolené vody, uvedeme do varu a pak na mírném ohni vaříme do změknutí masa
2. Maso vyndáme, obereme a nakrájíme na menší kousky
3. Vývar přecedíme, přidáme na kostičky nakrájené brambory, na nudličky pokrájenou kořenovou zeleninu a povaříme ještě asi 12 minut
4. Zvlášť uvaříme v osolené vodě těstoviny, slijeme je a necháme okapat
5. Do polévky přidáme pokrájené uvařené maso, sterilovaný hrášek, uvařené těstoviny a ještě chvíli povaříme
6. Dochutíme polévkovým kořením a nadrobno nakrájenou petrželkou.

Doporučení:
Do polévky můžeme dát i široké nudle nebo nalámané makarony.



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

31.1. - 5.3. Masopust

Slavil se ve dnech předcházejících Popeleční středě, kterou začíná 40 denní půst před Velikonocemi. Protože datum Velikonoc je pohyblivé, byl pohyblivým svátkem i masopust.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy