Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Segedínský guláš

85 minut(y)
Náročnost 3

Vepřové plecko na cibulce se zelím, zjemněné smetanou.
500 gvepřové plece
300 gsterilovaného zelí
300 gsádla
40 ghladké mouky
0,2 lsmetany
3 ksstroužků česneku
1 ksmenší cibule
mletá paprika
trochu vody
kmín
sůl

1. Na polovině sádla orestujeme drobně nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme na kostičky nakrájené maso
2. Osolíme, vmícháme mletou papriku a zalijeme trochou horké vody
3. Přidáme ještě kmín a dusíme do poloměkka
4. Přidáme vymačkané, překrájené sterilované zelí a světlou jíškou (připravíme
tak, že druhou polovinu sádla a hladkou mouku osmažíme dorůžova, přidáme trochu vody a dobře rozmícháme), dusíme doměkka
5. Krátce před koncem do guláše ještě přidáme utřený česnek, smetanu a ještě chvíli za stálého míchání povaříme.

Doporučení:
Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

31.1. - 5.3. Masopust

Slavil se ve dnech předcházejících Popeleční středě, kterou začíná 40 denní půst před Velikonocemi. Protože datum Velikonoc je pohyblivé, byl pohyblivým svátkem i masopust.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy