Hlavní rubriky receptů jídel nápojů

Sarma


Recept z Turecka na mleté maso zapečené v zelném listu.
Suroviny pro 4 osoby:
150 gvepřové plece
150 gtelecí plece
50 gslaniny
50 grýže
3 lžíceoleje
4 kslisty hlávkového zelí
1 ksvejce
mletá sladká paprika
mletý pepř
kousek cibule
česnek
sůl

1. Přebranou, spařenou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme odkapat
2. Listy hlávkového salátu krátce povaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme odkapat
3. Jemně umleté maso smícháme s uvařenou rýží, vejcem, solí, kořením, drobně nakrájenou a na 1 lžíci oleje osmaženou cibulí, slaninou nakrájenou na kostičky a s rozetřeným česnekem
4. Směsí potřeme zelné listy, stočíme v závitky, dáme je na rozehřátý olej a upečeme
5. Při pečení sarmu (závitky) podléváme vodou a poléváme šťávou.

Doporučení:
Podáváme studenou jako předkrm, nebo ve větším množství jako teplý hlavní chod.


Fotogalerie

Podívejte se také na
Sarma        

reklama


Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Chodíte o Velikonocích na koledu, otevřete koledníkům?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy