Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sarma


Recept z Turecka na mleté maso zapečené v zelném listu.
Suroviny pro 4 osoby:
150 gvepřové plece
150 gtelecí plece
50 gslaniny
50 grýže
3 lžíceoleje
4 kslisty hlávkového zelí
1 ksvejce
mletá sladká paprika
mletý pepř
kousek cibule
česnek
sůl

1. Přebranou, spařenou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme odkapat
2. Listy hlávkového salátu krátce povaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme odkapat
3. Jemně umleté maso smícháme s uvařenou rýží, vejcem, solí, kořením, drobně nakrájenou a na 1 lžíci oleje osmaženou cibulí, slaninou nakrájenou na kostičky a s rozetřeným česnekem
4. Směsí potřeme zelné listy, stočíme v závitky, dáme je na rozehřátý olej a upečeme
5. Při pečení sarmu (závitky) podléváme vodou a poléváme šťávou.

Doporučení:
Podáváme studenou jako předkrm, nebo ve větším množství jako teplý hlavní chod.


Fotogalerie

Podívejte se také na
Sarma        

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Zavařujete rádi, nebo jen z nutnosti?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

12.9. - 14.9. Vinobraní (většinou druhý týden v září)

Vinobraní, to jsou tradiční podzimní slavnosti vína. Zážitky si z těchto oslav odnášejí děti i dospělí. Dětská zábava v podobě různých atrakcí a stánků se sladkostmi, pro dospělé je lákadlem dobré víno a burčák. Pro většinu vinařů vinobraní zahajuje tu nejkrásnější část práce ve vinohradu – sběr hroznů, lisování, burčák – a práce skončí v listopadu, kdy většina vín projde prvními degustacemi a ochutnávkami.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy