Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sarma

90 minut(y)
Náročnost 3

Recept z Turecka na mleté maso zapečené v zelném listu.
Suroviny pro 4 osoby:
150 gmletého masa (hovězí, vepřové, kozí ...)
150 gtelecí plece
50 gslaniny
50 grýže
3 lžíceoleje
4 kslisty hlávkového zelí
1 ksvejce
mletá sladká paprika
mletý pepř
kousek cibule
česnek
sůl

1. Přebranou, spařenou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme odkapat
2. Listy hlávkového salátu krátce povaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme odkapat
3. Jemně umleté maso smícháme s uvařenou rýží, vejcem, solí, kořením, drobně nakrájenou a na 1 lžíci oleje osmaženou cibulí, slaninou nakrájenou na kostičky a s rozetřeným česnekem
4. Směsí potřeme zelné listy, stočíme v závitky, dáme je na rozehřátý olej a upečeme
5. Při pečení sarmu (závitky) podléváme vodou a poléváme šťávou.

Doporučení:
Podáváme studenou jako předkrm, nebo ve větším množství jako teplý hlavní chod.


Fotogalerie

Podívejte se také na
Sarma        

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Velikonoční vajíčka, malujete je nebo jinak zdobíte?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy