Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sarma


Recept z Turecka na mleté maso zapečené v zelném listu.
Suroviny pro 4 osoby:
150 gvepřové plece
150 gtelecí plece
50 gslaniny
50 grýže
3 lžíceoleje
4 kslisty hlávkového zelí
1 ksvejce
mletá sladká paprika
mletý pepř
kousek cibule
česnek
sůl

1. Přebranou, spařenou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme odkapat
2. Listy hlávkového salátu krátce povaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme odkapat
3. Jemně umleté maso smícháme s uvařenou rýží, vejcem, solí, kořením, drobně nakrájenou a na 1 lžíci oleje osmaženou cibulí, slaninou nakrájenou na kostičky a s rozetřeným česnekem
4. Směsí potřeme zelné listy, stočíme v závitky, dáme je na rozehřátý olej a upečeme
5. Při pečení sarmu (závitky) podléváme vodou a poléváme šťávou.

Doporučení:
Podáváme studenou jako předkrm, nebo ve větším množství jako teplý hlavní chod.


Fotogalerie

Podívejte se také na
Sarma        

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Jak jste na tom se Zdeňkem Pohlreichem a jeho recepty?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

2.11. - Dušičky

Svátek dušiček zavedl údajně opat Odillo roku 998, aby potlačil pohanský rituál oslavující počátek nového keltského roku, kdy se prolínal svět živých se záhrobím.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy