Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí polévka

95 minut(y)
Náročnost 4

Základní recept na polévku z rybích hlav a jiker z kapra.
300 grybích hlav, jiker z kapra
80 gmásla
80 gcibule
80 gkořenové zeleniny (mrkev, celer a petržel)
80 ghladké mouky
80 gžemlí
2 dlmléka
muškátový květ
petrželka
pepř
mletý
sůl

1. Rybí hlavy a jikry vaříme každé zvlášť v osolené vodě do měkka
2. Vařené hlavy z vývaru vyjmeme, vychladlé zbavíme kostí a maso drobně nakrájené spojíme jikrami s vývarem
3. Očištěnou a omytou zeleninou nakrájíme na nudličky a do měkka uvaříme
4. Do rozpuštěného másla vložíme drobně nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku, kterou zalijeme vychladlým vývarem; pak přidáme koření, osolíme a celé dobře promícháme
5. Vaříme zvolna asi 45 minut
6. Vařenou polévku zjemníme mlékem, přecedíme, přidáme vařenou zeleninu, vařené jikry s masem a necháme přejít varem
7. Při podávání vložme do každého talíře polévky drobně nakrájenou zelenou petrželku a na nudličky nakrájenou a na tuku osmaženou žemli.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

31.1. - 5.3. Masopust

Slavil se ve dnech předcházejících Popeleční středě, kterou začíná 40 denní půst před Velikonocemi. Protože datum Velikonoc je pohyblivé, byl pohyblivým svátkem i masopust.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy