Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pyré z řapíkatého celeru a brambor

30 minut(y)
Náročnost 2

Chuťově velmi jemná příloha vhodná třeba k rybě, drůbeži nebo jen tak, samotný chod servírovaný posypaný orestovanou zeleninou.
400 gřapíkatého celeru
200 gbrambor
1 lžícesladké smetany
1 lžícemásla
1 ksmrkve
voda
pepř
sůl

1. Z řapíků odstraníme zdřevnatělé konce, nakrájíme na 2 cm špalíčky
2. Brambory oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky
3. V hrnci rozehřejeme máslo, nasypeme špalíčky celeru, kostky brambor, osolíme, opepříme, za občasného promíchání 5 minut restujeme
4. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme do měkka
5. Sundáme poklici, vydusíme přebytečnou vodu a směs rozmixujeme na hladký krém, zjemníme smetanou
6. Pyré podáváme posypané orestovanými kroužky pórku a kolečky mrkve.


Fotogalerie

Podívejte se také na

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

31.1. - 5.3. Masopust

Slavil se ve dnech předcházejících Popeleční středě, kterou začíná 40 denní půst před Velikonocemi. Protože datum Velikonoc je pohyblivé, byl pohyblivým svátkem i masopust.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy